Orase mai bune - contributia noastra
  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark
Orase mai bine conectate - contributia noastra

Locuitorii oraselor doresc sa se poata deplasa usor si rapid, atat in oras cat si interurban. Fie ca vorbim despre poduri si tuneluri, autostrazi si cai ferate, aeroporturi si gari, solutiile noastre pentru constructii sunt potrivite pentru toate aceste tipuri de infrastructura de transport, contribuind la o mai buna conectare a oraselor si imbunatatind conditiile de trafic si mobilitatea locuitorilor!

 

Sa te poti deplasa prin oras mai rapid si mai usor, de acasa la serviciu sau dintr-un cartier in altul, precum si in alte orase sunt nevoile comune ale locuitorilor multor categorii de orase.


Pentru a face calatoriile prin oras mai usoare, noi furnizam solutii ce sunt folosite pentru a construi infrastructuri solide, durabile si usor de intretinut.


In intreaga lume, cimenturile noastre, agregatele si betoanele, ajuta sa facem orasele mai bine conectate: acestea sunt utilizate pentru construirea liniilor de tramvai si metrou, liniilor de autostrazi si cai ferate, podurilor si tuneluriloe, porturilor, garilor si aeroporturilor, care sa pastreze oamenii in miscare si sa ajute locuitorii sa economiseasca timp in fiecare zi.

 

In cele mai mari proiecte noi mobilizam toata logistica noastra si resursele stiintifice pentru a asigura livrarea continua a produselor noastre cu destinatie speciala in cantitati mari, cand este necesar 24 de ore, 7 zile in saptamana.

 

Pentru orase mai bine conectate - Proiecte derulate in Republica Moldova

Lafarge Moldova si-a asumat un angajament fata de dezvoltarea durabila, aducand pe piata produse inovative si diferentiate (cimenturi si lianti hidraulici pentru proiectele de infrastructura a drumurilor) si o gama larga de solutii si servicii pentru clientii sai din industria constructiilor, contribuind astfel la dezvoltarea rapida si de succes a tarii.

 

O infrastructura bine dezvoltata si durabila se poate realiza numai cu solutii inteligente si materiale de calitate, rezistente in timp si sustenabile. Prin lucrarile noastre ne aducem contributia la cladirea de orase mai bune si mai bine conectate care au, astfel, drumul deschis catre dezvoltare si noi investitii.

Produse inovative pentru drumuri mai calitative in Moldova

In corespundere cu sloganul "Cladim orase mai bune" Lafarge Moldova contribuie la constructia in tara noastra a unor orase mai frumoase si mai bine conectate, oferind produsele sale de calitate superioara pentru industria constructiilor si infrastructura drumurilor.

In linie cu angajamentul Grupului pentru dezvoltare durabila, pe parcursul ultimilor cativa ani Lafarge Moldova a dezvoltat un parteneriat activ cu principalii specialisti din tara in domeniul drumurilor (ingineri, designeri, constructori) pentru a creste lucrul colaborativ si dezvoltarea de solutii inovative pentru constructia oraselor de maine. Adaugator la aceasta, Grupul sustine dezvoltarea in Moldova a betoanelor cu performante inalte si a tehnologiilor noi pentru constructia drumurilor si a cladirilor.

 

Cea mai recenta inovatie a Lafarge Moldova in acest sens este participarea companiei la constructia primului drum din tara, produs cu aplicarea Betonului Vibro Cilindrat - un beton special pentru constructia drumurilor. Proiectul a fost implementat in satul Dingeni, raionul Ocnita si lucrarile au fost executate in parteneriat cu o echipa mixta, formata din: contractorul general al drumului „Magistrala" SA, compania de proiectari „Astral Proiect" SRL si producatorul de beton „Megastoc" SRL.

 

Tehnologia data presupune, ca un beton special rutier este aplicat cu un finisor clasic pentru asfalt, apoi compactat cu un vibrocompactor. In acest mod se obtine o suprafata circulabila intr-un timp foarte scurt pentru betoane: practic intr-un termen de 24 de ore se poate circula cu masini usoare, iar a doua zi se poate interveni si cu vehicule mai grele. Pe langa calitatea lor excelenta, drumurile construite cu aplicarea Betonului Vibro Cilindrat au un termen de exploatare foarte indelungat - durata de viata a acestora este de pana la 30 de ani. Aceasta metoda are si un avantaj economic in comparatie cu solutia clasica cu utilizarea asfaltului.

 

Metoda compactarii cu beton vibro cilindrat este larg raspandita in cele mai dezvoltate tari ale lumii: este foarte raspandita in America de Nord, recent adusa in Europa, relativ noua pentru Polonia si absolut noua pentru Moldova.

 

Ultima actualizare 28/02/2017

  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark
LafargeHolcim. Cement, aggregates, Concrete.