Oameni si Cariere
  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark
Parteneriate

Programul de masterat Lafarge-UTM-AUF

In 2010 Lafarge Ciment (Moldova) SA a lansat un parteneriat cu Universitatea Tehnica din Moldova si Agentia Universitara a Francofoniei

 

In corespundere cu angajamentului Grupului Lafarge pentru dezvoltare durabila, Lafarge Ciment (Moldova) SA a anuntat in data de 15 octombrie 2010 in cadrul unei conferinte de presa, lansarea unui program de masterat pentru studentii Universitatii Tehnice din Moldova.  

 

Programul de masterat Ingineria proceselor şi materialelor minerale de constructii", initiat de Lafarge şi dezvoltat in strinsa colaborare cu Universitatea Tehnica din Moldova si Agentia Universitara a Francofoniei (AUF), presupune implementarea unui program de masterat modern in domeniul general de studii „Arhitectura si constructii" destinat pregatirii specialistilor de inalta calificare pentru intreprinderile industriale din tara.

 

Acest parteneriat va contribui la formarea si actualizarea competentelor profesionale in domeniul tehnologiilor si materialelor de constructie, precum si la alinierea nivelului de pregatire a specialistilor la realizarile contemporane din domeniul tehnologiei si materialelor de constructii si asteptarile mediului industrial.

Un nou parteneriat cu UTM

La 27 iunie 2012 Lafarge Moldova a lansat un nou parteneriat cu Universitatea Tehnica din Moldova. Evenimentul de lansare a avut loc in cadrul facultatii Urbanism si Arhitectura a universitatii.

Cel de al doilea parteneriat Lafarge-UTM este incheiat pentru o perioada de trei ani si are drept scop formarea si actualizarea competentelor profesionale in domeniul tehnologiilor si materialelor de constructie, precum si alinierea nivelului de pregatire a specialistilor la realizarile contemporane in domeniu si asteptarile mediului industrial.

 

Angajamentul Lafarge este de a dezvolta si promova constructii durabile, angajand parteneriate pentru a dezvolta materiale si metode noi de construire. Prin parteneriatul nou lansat, compania are posibilitatea sa-i familiarizeze pe studentii din domeniul ingineriei, tehnologiilor de prelucrare, arhitecturii si constructiilor cu profilul, produsele si serviciile sale, astfel contribuind la realizarea agajamentlui metionat.

 

La evenimentul de lansare au participat:

   Ion Bostan - rector Universitate Tehnica din Moldova
   Sergu Calos - decan facultate Urbanism si Arhitectura
   Nistor Grozavu - viceprimar municipiu Chisinau
   Reprezentantul Ambasadei Frantei in RM
   Echipa Lafarge
   Mass media si alti invitati speciali.

 

 

  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Valori

Valorile Grupului de respect, grija si rigoare informeaza actiunile sale cu privire la angajati şi alte comunitati locale. Activitatile de afaceri ale companiei Lafarge Moldova, la rindul lor, au ca obiectiv cresterea economica durabila prin reconcilierea fata de dubla provocare de dezvoltare economica si protectia mediului inconjurator.

LafargeHolcim. Cement, aggregates, Concrete.