Noutati
  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Date 27/09/2012

Ziua Portilor Deschise dedicata proiectelor de mediu

La 15 septembrie, uzina Lafarge a gazduit un grup de vizitatori din localitatile invecinate: Rezina, Ciorna, Papauti, Mateuti si Solonceni. Editia acestui an a avut ca scop comunicarea referitor la proiectele imbunatatire a performantelor de mediu, implementate in uzina pana in momentul de fata, precum si la planurile de viitor ale companiei referitor la acest subiect.

Grupul de invitati a fost compus din reprezentantii populatiei locale, care au un anumit grad de pregatire pentru intelegerea subiectului in discutie - reprezentanti ai institutiilor de sanatate publica, autoritatilor ecologice, institutiilor de invatamant, biblioteci, etc:
   - Inspectia Ecologica Rezina
   - Serviciul Hidrometeo (Postul automat de monitorizare a calitatii

     aerului atmosferic)
   - Centrul Medicina preventiva Rezina
   - Directia raionala de invatamant Rezina
   - Biblioteca publica raionala Rezina
   - Liceele si gimnaziile din localitatile mentionate, reprezentate de

     profesorii de chimie/biologie si bibliotecari.

 

Vizitatorilor din aceasta zi li s-a alaturat si un grup de studenti ai Universitatii Humbold (Germania), care executa un stagiu pe partea de mediu in Moldova.

Oaspetilor uzinei li s-a prezentat activitatea companiei, realizarile de succes din diverse domenii: sanatate si securitate in munca, produse, proiecte de responsabilitate sociala, etc.
In cea de a doua parte a programului, vizitatorii au fost instruiti privitor la aspectele de sanatate si securitate, apoi, echipati si, insotiti de echipa industriala Lafarge, au fost condusi prin diverse zone ale uzinei: zona de productie, sala de comanda, laboratorul si zona de deservire a clientilor.

 

In cadrul sesiunii de intrebari-raspunsuri, cu care s-a finalizat evenimentul, vizitatorii au recunoscut, ca au fost impresionati de calitatea lucrului in Lafarge. Mai mult ca atat - profesorii au solicitat organizarea in uzina a unor evenimente similare cu evelii claselor superioare, pentru a vedea in practica procesul de producere a cimentului - tema studiata la orele de chimie/geografie.

  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Media library

Aici puteti gasi ultimele noutati ale noastre, agenda evenimentelor planificate si o colectie de fotografii si video despre Lafarge Moldova.

LafargeHolcim. Cement, aggregates, Concrete.