Noutati
  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Date 27/06/2013

Lafarge incheie Luna de Sanatate si Securitate 2013 cu un concert de neuitat, sustinut de Dan Balan la Rezina

In seara de 20 iunie orasul Rezina a fost gazda unui eveniment de amploare - Concertul de incheiere a Lunii de Sanatate si Securitate 2013, activitate organizata anual de compania Lafarge.

Istoria acestui eveniment isi ia inceputul in anul 2006, cand Lafarge a lansat concursul de securitate la domiciliu, destinat angajatilor sai si familiilor lor, cu scopu de a-i incuraja sa discute in sanul familiei despre eventualele lucrari periculoase de acasa si sa propuna metode sigure de executare a lor. Pe parcursul anilor, concursul a evoluat, atragand mai multi actori in tematica de comportament sigur acasa, la odihna, pe drumurile publice, oriunde.

 

Etapele, ce s-au perindat cu timpul, au cuprins mai multe activitati la tematica data: prezentari in fata elevilor din scolile invecinate despre comportamentul sigur in vacanta, dupa care copiii si-au exprimat viziunea executand desene pe hartie (2006-2008), pe asfalt (2009), in stil Graffiti pe un perete special pregatit in orasul Rezina (2010).


Iar in 2011, in colaborare cu Primaria Rezina si firmele contractante, a fost organizata prima sarbatoare comuna - Concertul de incheiere a Lunii de Sanatate si Securitate pentru a impartasi cu localitatea experienta pozitiva acumulata de Lafarge in domeniul sanatatii si securitatii si de a contribui la constientizarea de catre populatie a acestor aspecte importante ale vietii noastre. Initiativa data a gasit sustinere in randui locuitorilor orasului Rezina si ai localitatilor invecinate, astfel concertul din cadrul Lunii de Sanatate si Securitate a luat forma unei frumoase traditii locale.


Editia 2013 este de remarcat atat pentru concertul exceptional, susţinut de renumitul interpret moldovean Dan Balan la Rezina, cat si din punct de vedere al organizarii. Pentru prima oara la realizarea proiectului si-au adus aportul mai multi parteneri de afaceri locali si nationali.


Pentru rezultatele sale in domeniul sanatatii si securitatii muncii, incepand cu 2010 uzina Rezina este membru al Clubului Lafarge de Excelenta in Sanatate si Securitate, iar din acest an Lafarge Moldova a fost nominalizata ca Membru de Aur al acestui Club select! Iar in seara evenimentului Lafarge a implinit 1694 de zile fara accidente, acest lucru fiind posibil prin analizarea si rezolvarea a peste 1000 de rapoarte de incident.


„Suntem foarte bucurosi sa sarbatorim impreuna un nou an de lucru fara accidente. Acesta este rezultatul unei munci enorme din partea tuturor echipelor implicate in procesul de producere a cimentului." - spune Louis de Sambucy, Director General al Lafarge.


Pentru a recunoaste si a sarbatori succesele obtinute in domeniul mentionat Lafarge a premiat in mod festiv angajatii, subcontractantii si transportatorii, cu care lucreaza si ating rezultate pozitive. Premiile au fost inmanate de catre reprezentantii sponsorilor in prezenta doamnei Valentina Buliga, Ministru al Muncii, Protectiei sociale si Familiei, care a participat la eveniment. Doamna Ministru a dat o apreciere inalta initiativei Lafarge privind organizarea unui eveniment dedicat sanatatii si securitatii in localitatea, unde isi desfasoara activitatea si a inmanat directorului general al companiei Diploma pentru promovarea securitatii si sanatatii la locul de munca.


„Activitatea Lafarge in domeniul sanatatii si securitatii muncii este un frumos exemplu pentru celelalte companii din tara. Drept marturie este evenimentul de astazi." - a mentionat Dna Buliga.

 

Sarbatoarea s-a finalizat cu un grandios show de artificii, oferit cu marinimie de catre companiile locale Refracim si TCS International. Lafarge aduce sincere multumiri tuturor celor, care au contribuit la realizarea evenimentului: partenerilor, artistilor si spectatorilor, care prin prezenta si dispozitia sa au determinat reusita acestuia!

 

La realizarea proiectului dat si-au adus contributia:
Parteneri nationali:
Compania internationala de asigurari ASITO, Centrul sanatatii familiei Galaxia, ICS Bemol Retail, Moldindconbank, DHL Moldova, Casa de expeditii „Transterminal-S", Mediastil Grup


Contractanti si transportatori:

Alfa Grup / Alvitrans Com / Autocam Service / Bristar Grup / CBS Motors / CDS Global / Cescora Trans / Constanta-Plus / Covbasa Ludmila / Covcor / Davladen / Danimiilina / Diauris Profit / Dumilialcom / Energfiltrservice / Escpur / Eurociment / Gonfiteh / Grit Truck / Imsat-cim / Lilisvel / Mariana Druta / Metroaparat Service / Migoreanu Gabriel / Nefermet / Piotr Cissa / Promotehart / Ranao-transcom / Refracim / Reparatii Echipamente Mecanice / Remtehprogres / Sarivonlan / Sematrus / Service Materii Prime / Strict Lux / Sepelian-Cons / TCS International / Transcart Plus / Tiganiuc Alexei / Vianromira

 

Parteneri informationali:
Cuvantul / Elita TV / Infomarket Media / Panorama / Timpul de Dimineata

 

Organizatorii:
Lafarge
Primaria orasului Rezina
Comisariatul de Politie Rezina
Directia Politie Rutiera Rezina
RED-Nord, filiala Rezina
Sectia Asistenta Medicala de Urgenta Rezina

Maximal Profit, Rezina

Alfa Grup, Chisinau

 

Spectatorii:

Locuitorii oraselor Rezina, Ribnita, Chisinau si ai localitatilor din raioanele: Soldanesti, Telenesti, Orhei.

 

  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Media library

Aici puteti gasi ultimele noutati ale noastre, agenda evenimentelor planificate si o colectie de fotografii si video despre Lafarge Moldova.

LafargeHolcim. Cement, aggregates, Concrete.