Comunicate de presa
  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Date 18/09/2015

Lafarge Moldova contribuie la constructia primului drum in tara produs cu beton vibro cilindrat

In linie cu angajamentul Grupului pentru dezvoltare durabila, pe parcursul ultimilor cativa ani Lafarge Moldova a dezvoltat un parteneriat activ cu principalii specialisti din tara in domeniul drumurilor (ingineri, designeri, constructori) pentru a creste lucrul colaborativ si dezvoltarea de solutii inovative pentru constructia oraselor de maine. Adaugator la aceasta, Grupul sustine dezvoltarea in Moldova a betoanelor cu performante inalte si a tehnologiilor noi pentru constructia drumurilor si a cladirilor.

Cea mai recenta inovatie a Lafarge Moldova in acest sens este participarea companiei la constructia primului drum din tara, produs cu aplicarea Betonului Vibro Cilindrat - un beton special pentru constructia drumurilor. Proiectul a fost implementat in satul Dingeni, raionul Ocnita si lucrarile au fost executate in parteneriat cu o echipa mixta, formata din: contractorul general al drumului „Magistrala" SA, compania de proiectari „Astral Proiect" SRL si producatorul de beton „Megastoc" SRL.

 

Aceasta tehnologie presupune, ca un beton special rutier este aplicat cu un finisor clasic pentru asfalt, dupa care este compactat cu un vibrocompactor. In acest mod se obtine o suprafata circulabila intr-un timp foarte scurt pentru betoane: practic intr-un termen de 24 de ore se poate circula cu masini usoare, iar a doua zi se poate interveni si cu vehicule mai grele. Pe langa calitatea lor excelenta, drumurile construite cu aplicarea Betonului Vibro Cilindrat au un termen de exploatare foarte indelungat - durata de viata a acestora este de pana la 30 de ani. Aceasta metoda are si un avantaj economic in comparatie cu solutia clasica cu utilizarea asfaltului.

 

Metoda compactarii cu beton vibro cilindrat este larg raspandita in cele mai dezvoltate tari ale lumii: aceasta este o solutie foarte raspandita in America de Nord, este o solutie mai recent adusa in Europa, este o solutie relativ noua pentru Polonia si una absolut noua pentru Republica Moldova.

 

"Lafarge Moldova aduce solutii tehnice, alaturi de produse de calitate superioara. In acest context, este foarte important sa mentinem legatura dintre principalii specialiati din infrastructura drumurilor, pentru a construi orase mai frumoase si mai bine conectate in Moldova."- a mentionat Nicolas VALDINOCI, Director General al Lafarge Moldova.

.

  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Media library

Aici puteti gasi ultimele noutati ale noastre, agenda evenimentelor planificate si o colectie de fotografii si video despre Lafarge Moldova.

LafargeHolcim. Cement, aggregates, Concrete.