Comunicate de presa
  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Date 03/11/2014

Lafarge: “Noi dorim sa facem sanatatea si securitatea modul nostru de viata!”

In corespundere cu standardele mondiale in domeniul sanatatii si securitatii Lafarge Moldova isi mentine angajamentul sau in ce priveste asigurarea unui mediu de lucru adecvat pentru fiecare angajat si contractant.

Saptamana trecuta, compania a implinit sase ani de lucru fsra accidente. Aceasta inseamna, ca in toata aceasta perioada toti cei, care lucreaza in locatiile Lafarge din Moldova (uzina de ciment din Rezina, Centrul de Incercari a Betonelor din Chisinau si Terminalul Comrat), nu au primit nici o leziune fizica in rezultatul muncii lor. Pentru a atinge acest obiectiv, echipa Lafarge a facut un lucru imens pentru a oferi tuturor angajatilor sai, contractantilor si transportatorilor de ciment un mediu de lucru sigur si a face sanatatea si securitatea modul lor de viata.

 

Iata parghiile-cheie, care au permis echipei atingerea acestui rezultat important:
• Implementarea standardelor de sanatate și securitate ale Grupului Lafarge, alaturi de legislatia nationala in domeniu
• Vizibilitatea sporita a echipei manageriale in toate santierele sale din Republica Moldova pentru a preveni problemele de sanatate si securitate
• Implicarea personala in imbunatatirea conditiilor de securitate prin intermediul auditurilor periodice si raportarii incidentelor
• Imbunatatirea permanenta a cunostintelor de securitate a angajatilor, contractantilor si transportatorilor prin training-uri si simulari
• Impartasirea celor mai bune practici in domeniul sanatatii si securitatii cu toti angajatii Lafarge si cei ai companiilor contractante.

 

„Sanatatea si Securitatea este prioritatea noastra numarul unu si noi cu siguranta facem progrese vizibile. Datorita angajamentului tuturor echipelor noastre am ajuns sa implinim 6 ani de lucru fara accidente. Suntem cu totii mandri de aceasta realizare si intelegem c aceasta este, de asemenea, o provocare serioasa pentru noi. Intentionam sa continuam eforturile de imbunatatire a conditiilor de securitate in industria noastra si sa extindem aceasta actiune asupra transportarii materialelor de constructie in Moldova, care este perfectibila". - mentioneaza Nicolas Valdinoci, Director General al Lafarge Moldova.

 

Pentru realizarile sale in domeniul sanatatii si securitatii, in 2010 Lafarge Moldova a devenit membru al Clubului Lafarge de Excelenta in sanatate si securitate, avand ambitia de a fi unul din cei mai durabili membri. In 2013 Lafarge Moldova a devenit un Membru de Aur al acestui club select, demonstrand ca atingerea unor rezultate remarcabile este posibila.

 

Realizarile companiei Lafarge au fost, de asemenea, recunoscute de cele mai inalte autoritati nationale din Moldova. Astfel, incepand cu 2013, Ministerul Muncii, Protectiei Sociale si Familiei al Republicii Moldova acorda anual Lafarge Moldova Trofeul de Excelenta pentru performante deosebite in domeniul sanatatii si securitatii.

 

  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Media library

Aici puteti gasi ultimele noutati ale noastre, agenda evenimentelor planificate si o colectie de fotografii si video despre Lafarge Moldova.

LafargeHolcim. Cement, aggregates, Concrete.