Comunicate de presa
  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Date 18/12/2013

Lafarge Moldova si UTM anunta castigatorii concursului de arhitectura 2013 pentru renovarea unei cladiri istorice din Chisinau

Pe parursul a mai bine de 15 ani Lafarge a dezvoltat la nivel global o colaborare stransa si durabila cu lumea arhitecturii (arhitecti, designeri, ingineri si constructori) pentru a lucra impreuna si a gasi idei noi si solutii.

 

In Moldova, un prim pas in aceasta directie a fost organizarea concursului anual de arhitectura pentru studentii facultatii de Arhitectura si Urbanism a Universitatii Tehnice din Moldova. Scopul acestuia este de a oferi suport tinerelor talente din ultimul an de studii, de a-i ajuta sa dezvolte idei si solutii inovative. Castigatorii sunt selectati de un juriu compus din specialisti de frunte ai Universitatii in domeniul arhitecturii si reprezentanti Lafarge. Printre altele, castigatorilor concursului li se ofera dreptul de a deveni membri ai Uniunii Arhitectilor din Moldova.

Prima editie a concursului de arhitectura pentru studenti "Casa verde" a fost organizata in 2011. In 2012, aceasta a fost urmata de o noua editie cu tema "Casa individuala - pilon al arhitecturii nationale". Anul acesta, in corespundere cu semnatura companiei "Cladim orase mai bune", studentilor li s-a propus sa lucreze asupra unui proiect de renovare a unei cladiri istorice din Chisinau, tema concursului fiind „Renovarea Hotelului Swiss din centrul istoric al orasului Chisinau".

 

Pentru a ajuta tinerii autori sa inteleaga mai bine posibilitatile si provocarile legate de combinarea renovarii istorice si dezvoltarea unei infrastructuri moderne in orase, in special in Chisinau, in luna octombrie Lafarge a organizat vizita in Moldova a renumitului architect si urbanist francez Francois Leclercq, care a prezentat cateva proiecte din propria experienta.

 

Pentru acelasi motiv, in 2012 Lafarge a gazduit vizita d-nei Dominique Marrec - architect notoriu Francez, pasionata de posibilitatile inovative, oferite de noile tipuri de beton pentru a proiecta cladirile secolului 21, care si-a impartasit experienta referitor la cele mai renumite proiecte ale sale.

 

"Lafarge Moldova contribuie la constructia unor orase mai bune aducand solutii tehnice, de rand cu produse de inalta calitate. In acest context este foarte important de mentinut legatura intre actualii si viitorii specialisti din Moldova in domeniul urbanismului si arhitecturii pentru a face posibila aceasta renovare urbana. Acest concurs are menirea de a deveni o sursa de inspiratie pentru toti, aratand calea spre constructia unor orase mai bune." - ne-a explicat Louis de Sambucy, Director general al Lafarge Moldova.

 

  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Media library

Aici puteti gasi ultimele noutati ale noastre, agenda evenimentelor planificate si o colectie de fotografii si video despre Lafarge Moldova.

LafargeHolcim. Cement, aggregates, Concrete.