Comunicate de presa
  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Date 20/11/2013

Lafarge Moldova a implinit 5 ani de lucru fara accidente

Lafarge Moldova a implinit 5 ani de activitate fara accidente. Aceasta inseamna, ca pe parcursul a 1825 de zile fiecare angajat Lafarge si contractant a venit la serviciu si a plecat acasa fara vre-o ranire provenita din cauza muncii sale.

Aceasta realizare a devenit posibila datorita eforturilor depuse de toti cei 247 de angajati si 184 contractanti, care lucreaza în locatiile Lafarge din Moldova: uzina de ciment de la Rezina, Centrul de testare a betoanelor din Chisinau si Terminalul feroviar din Comrat, precum si de toti transportatorii de ciment, care circula zilnic in toata tara.

 

Factorii-cheie, care au condus la aceasta realizare:

 

In primul rand, implementarea stardardelor de sanatate si securitate ale Grupului
Lafarge Moldova a implementat 12 standarde de securitate (de exemplu: Lucrul la inaltime, Conducerea in siguranta, etc) cu scopul de a asigura un mediu sanatos de lucru pentru fiecare persoana, care lucreaza santierele Lafarge. Pentru a monitoriza implementarea standardelor mentionate, fiecare manager este responsabil pentru unul anumit impreuna cu o echipa dedicata.

 

Intr-al doilea rand, o vizibilitate inalta a managementului in santier
Pentru a atinge o vizibilitate inalta a echipei manageriale in santiere, fiecare manager efectueaza saptamanal o vizita in teren dedicata sanatatii si securitatii, unde discuta cu oamenii din santier despre munca indeplinita, precum si despre regulile ce trebuie respectate pentru a o indeplini in conditii de siguranta.

 

Intr-al treilea rand, implicarea personala in imbunatatirea conditiilor de securitate
Toti angajatii Lafarge fac vizite lunare in toate zonele pentru a identifica riscurile potentiale, a discuta despre ele cu responsabilii de zonz si a defini actiunile corective spre implementare. Astfel, mai mult de 1000 de rapoarte de incident, inaintate de angajati, sunt rezolvate anual.

 

In final, o imbunatatire permanenta a cunostintelor in materie de sanatate si securitate
Pentru a creste nivelul de cunostinte in materie de sanatate si securitate in companie este implementat un proces continuu de formare: instructaje introductive, training-uri, exercitii practice, etc. De la inceputul acestui an Lafarge a alocat pentru instruirile de securitate a angajatilor sai 1652 ore si 547 ore pentru formarea contractantilor. Pentru simulari si exercitii practice in uzina a fost amenajata o sala de training, initiativa data fiind urmata in continuare si de companiile subcontractante.

 

"Noi am împlinit 5 ani de lucru fara accidente. Aceasta realizare inseamna foarte mult pentru familiile tuturor celor, care muncesc aici. Noi vom continua sa crestem nivelul nostru de profesionalism, ambitia noastra fiind sa devenim un exemplu pentru alte tari din Grup si sa fim lider in acest domeniu in Moldova."- mentioneaza Louis de Sambucy, Director General al Lafarge Moldova.

 

Pentru realizarile sale in domeniul sanatatii si securitatii, in 2010 Lafarge Moldova a devenit membru al Clubului Lafarge de Excelenta in sanatate si securitate, avand ambitia de a fi unul din cei mai durabili membri. In 2013 Lafarge Moldova a devenit un Membru de Aur al acestui club select, demonstrand ca atingerea unor rezultate remarcabile este posibila.

 

  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Media library

Aici puteti gasi ultimele noutati ale noastre, agenda evenimentelor planificate si o colectie de fotografii si video despre Lafarge Moldova.

LafargeHolcim. Cement, aggregates, Concrete.