Comunicate de presa
  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Date 07/10/2013

Cladim orase mai bune: Seminar sustinut de Lafarge si primaria capitalei pentru a pregati Chisinaul anului 2030

Impreuna cu Primaria municipiului Chisinau, Lafarge a organizat vizita in Moldova a renumitului arhitect si urbanist francez - Francois LECLERCQ pentru a participa la seminarul national „Cladim orase mai bune" desfasurat la 3 octombrie in capitala.

Pe parcursul ultimilor cativa ani, Lafarge a dezvoltat un parteneriat activ cu arhitectii din Moldova, atat cu cei tineri, cat si cu cei mai experimentati, pentru a creste lucrul colaborativ si dezvoltarea de solutii inovative pentru constructia oraselor de maine. Adaugator la aceasta, Lafarge sustine dezvoltarea in Moldova a betoanelor cu performante inalte si a tehnologiilor noi pentru constructia drumurilor si a cladirilor.

 

Impreuna cu Primaria municipiului Chisinau, Lafarge a organizat vizita in Moldova a renumitului arhitect si urbanist francez - Francois LECLERCQ pentru a participa la seminarul national „Cladim orase mai bune" desfasurat la 3 octombrie in capitala.

 

Francois LECLERCQ a absolvit scoala de Arhitectura La-Villette de la Paris. Timp de aproape 30 de ani el a dezvoltat o cariera dubla: in calitate de arhitect si de urbanist. El a proiectat si a realizat multe proiecte urbane binecunoscute: cartierul Bois Habité din Lille, cartierul Nord Est din Paris, proiectul de extindere Euro-mediteraneana in Marsilia si planul strategic al centrului de afaceri La Defense din Paris.

 

Francois LECLERCQ a fost distins cu Premiul Special Equerre d'Argent din partea Juriului in 1996, este membru al Academiei de Arhitectura din 2001 si Cavaler al Legiunii de Onoare. El a publicat in 2012 „Geografii sentimentale" la Editura Archibooks.

 

In cadrul seminarului arhitectul a abordat subiecte, ce tin de combinarea renovarii istorice si dezvoltarea unei infrastructuri moderne in Chisinau. Pentru aceasta el a prezentat cateva cazuri din propria sa experienta.

 

Seminarul „Cladim orase mai bune" constituie evenimentul major in cadrul vizitei mentionate. Francois LECLERCQ a intretinut de asmenea un sir de intrevederi la Ministerul Constructiilor, la Uniunea Arhitectilor si cu autoritatile din cadrul Primariei Chisinau pentru a discuta despre conceptii, proiecte, tehnologii si sisteme de constructie. In final, el a tinut o lectie de arhitectura in fata tinerelor talente de la Universitatea Tehnica a Moldovei.

 

"Lafarge Moldova este mandra sa propuna solutii tehnice pentru constructia unor drumuri si orase mai bune. In acest scop este important sa adunam impreuna specilistii principali din Moldova in domeniul urbanizarii si arhitecturii, fapt care va face posibila o renovare urbana reusita. Din acest motiv suntem bucurosi sa confirmam parteneriatul nostru cu Uniunea Arhitectilor din Moldova si Universitatea Tehnica a Moldovei" - a mentionat Louis de Sambucy, director general al companiei.

 

Arhitecti renumiti isi impartasesc experienta cu comunitatea arhitecturala din Moldova

 

Acesta este al doilea eveniment de acest gen in Moldova. Pentru Lafarge el constituie o oportunitate majora de dezvoltare a unei colaborari de durata cu arhitectii din Moldova. In 2012, Lafarge a gazduit vizita doamnei Dominique Marrec - architect notoriu, pasionat de posibilitatile inovative ale noilor tipuri de betoane pentru constructia cladirilor secolului 21, care a realizat multe proiecte renumite atat in Franta, cat si peste hotarele ei.

 

Prin colaborarea cu comunitatea arhitecturala a Republicii Moldova, Lafarge aduce cele mai bune solutii si servicii ale sale pentru a ajuta arhitectii din Moldova sa proiecteze si sa construiasca in viitor caldiri inovative si placute din punct de vedere estetic.

 

In cadrul parteneriatului sau cu Universitatea Tehnica din Moldova, Lafarge organizeaza pentru al treilea an consecutiv concursul de arhitectura pentru studentii ultimilor ani de studii. Juriul consta din specialisti de frunte ai Universitatii in domeniul arhitecturii si reprezentanti Lafarge. Printre altele, castigatorilor concursului li se ofera dreptul de a deveni membri ai Uniunii Arhitectilor din Moldova.

 

 

  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Media library

Aici puteti gasi ultimele noutati ale noastre, agenda evenimentelor planificate si o colectie de fotografii si video despre Lafarge Moldova.

LafargeHolcim. Cement, aggregates, Concrete.