Comunicate de presa
  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Date 12/04/2013

Lafarge deschide un terminal feroviar la Comrat pentru a deservi mai bine clientii sai din sudul Moldovei

Incepand cu 8 aprilie Lafarge deschide oficial o noua activitate in Moldova - un terminal feroviar pentru ciment in capitala Gagauz Yeri, destinatia caruia este de a aduce cimenturile sale ambalate in saci (CEMPLAST, CEMFORT and CEMFORTEXTRA) mai aproape de consumatorii din sudul tarii.

 

Acest fapt va asigura o accesibilitate permanenta a produselor pentru clientii din raioanele de sud si va reduce considerabil timpul de livrare. Suplimentar, terminalul va contribui la imbunatatirea securitatii rutiere si a obiectivelor de mediu ale Lafarge prin reducerea numarului de camioane pe traseu cu aproximativ 1000 pe an.

 

In trecut livrarea cimentului de la uzina Lafarge din Rezina spre raioanele de sud era efectuata cu ajtorul camioanelor. Datorita amplasarii geografice a uzinei, camioanele trebuiau sa parcurga mai bine de 200 de kilometri pentru a ajunge la destinatie si a aduce cimentul dorit in aceste localitati. Acum, dupa deschiderea noului terminal feroviar in Comrat, cimentul in saci va fi transportat pe calea ferata si depozitat aici, ulterior fiind livrat distribuitorilor si consumatorilor locali.

 

Terminalul feroviar pentru ciment in Comrat este foarte important atat pentru Lafarge, cat si pentru clientii sai, deoarece el va imbunatati considerabil calitatea distributiei cimentului si, in final, a serviciilor oferite clientilor si utilizatorilor finali din sudul Moldovei.

 

"Cu acest terminal noi ne vom asigura, ca produsele noastre sunt accesibile tuturor, anul imprejur si intr-un mod mai simplu. Acesta este de asemenea un pas pozitiv din punct de vedere al securitatii rutiere si al protectiei mediului ambiant, deoarece este o solutie buna pentru transportarea la distanţe mari. Noi ne bazam pe suportul Caii Ferate din Moldova si a Ministerului Transporturilor pentru a putea extinde aceasta initiativa in viitor. " - a mentionat Louis de Sambucy, Director General al Lafarge Ciment (Moldova) SA.

 

  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Media library

Aici puteti gasi ultimele noutati ale noastre, agenda evenimentelor planificate si o colectie de fotografii si video despre Lafarge Moldova.

LafargeHolcim. Cement, aggregates, Concrete.