Comunicate de presa
  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Date 23/11/2012

Lafarge colaboreaza cu lumea arhitecturii din Moldova pentru a dezvolta solutii inovative pentru constructii

In aceasta saptamana, renumitul arhitect francez Dominique Marrec se afla intr-o vizita, gazduita de Lafarge, pentru a face schimb de experienta si a impartasi cu colegii din Uniunea Arhitectilor din Moldova si cu tinerele talente din Universitatea Tehnica a Moldovei.

Aceasta vizita este o oportunitate majora pentru Lafarge de a dezvolta o cooperare stransa si de lunga durata cu arhitectii actuali si viitori din Republica Moldova. Dominique Marrec este pasionata de posibilitatile inovative, oferite de noile tipuri de beton pentru a proiecta cladirile secolului 21. Ea a proiectat multe proiecte renumite in Franta si in lume (www.ecdm.eu).

 

"Prin colaborarea cu comunitatea arhitecturala a Republicii Moldova, Lafarge aduce cele mai bune sinergii, solutii si servicii ale sale pentru a ajuta arhitectii din Moldova sa proiecteze si sa construiasca in viitor caldiri inovative si placute din punct de vedere estetic." - a mentionat Louis de Sambucy, Director General al Lafarge Moldova.


Pe parursul a mai bine de 15 ani Lafarge a dezvoltat in mai multe tari, o colaborare stransa si durabila cu lumea arhitecturii (arhitecti, designeri, ingineri si constructori), astfel incat sa creasca activitatea de colaborare si sa afle impreuna idei noi si solutii inovative pentru cladirile de maine.

 

Realizarea majora in cadrul acestui parteneriat, este organizarea de catre Lafarge, pentru al doilea an consecutiv, a concursului anual pentru studentii facultatii de Arhitectura si Urbanism a Universitatii Tehnice a Moldovei. Aceasta editie este dedicata tematicii "Casa individuala - pilonul arhitecturii nationale". Castigatorii vor fi selectati la sfarsitul lunii noiembrie de catre un juriu format din reprezentanti Lafarge, reprezentanti UTM si Dominique Marrec. Printre altele, castigatorilor concursului li se va oferi dreptul de a deveni membri ai Uniunii Arhitectilor din Moldova. Prima editie a concursului, organizat de Lafarge pentu studentii de arhitectura a avut loc in 2011, cu tema "Casa Verde".

  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Media library

Aici puteti gasi ultimele noutati ale noastre, agenda evenimentelor planificate si o colectie de fotografii si video despre Lafarge Moldova.

LafargeHolcim. Cement, aggregates, Concrete.