Comunicate de presa
  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Date 14/06/2012

Securitaea e in mainile noastre: Lafarge sarbatoreste Luna de Sanatate si Securitate 2012

La 16 mai 2012, pentru al cincilea an consecutiv, Lafarge Ciment (Moldova) SA a lansat "Luna de Sanatate si Securitate", pentru a recunoaste si a sarbatori succesele in domeniul sanatatii si securitatii in munca. Pe parcursul acestei luni multiple evenimente interne si externe (intalniri, traininguri, simulari, concursuri, etc), au avut loc la uzina de ciment din Rezina in scopul promovarii comportamentului sigur si prevenirii incidentelor.

Echipa Lafarge s-a angajat impreuna cu familiile, clientii, furnizorii si comunitatile locale, prin intermediul evenimentelor organizate in jurul unei teme prestabilite. Tema Grupului pentru edtitia anului 2012 este "Evaluarea riscului personal", cu obiectivul ca fiecare angajat sa urmeze principiul abordarii bazate pe risc si sa-l adapteze la o abordare individuala.

 

Un mesaj serios in spatele unui eveniment distractiv

Evenimentul, care implica angajatii Lafarge, clientii, contractantii si comunitatile locale, este sarbatoarea comuna din 14 iunie, organizata de companie pentru locuitorii orasului Rezina si ai localitatilor invecinate ca incheiere a Lunii de Sanatate si Securitate 2012. Aceasta activitate a fost conceputa pentru a evidentia gradului de constientizare, precum si masurile de precautie necesare pentru a actiona intr-un mod sigur.

 

Directorul General al Lafarge Ciment (Moldova) SA, Louis de Sambucy, explica:

"Luna de Sanatate si Securitate este pentru fiecare din noi o oportunitate de a re-afirma faptul, ca sanatatea si securitatea constituie prioritatea noastra numarul 1.

 

Cu siguranta noi facem progrese vizibile datorita angajamentului angajatilor nostri si muncii lor continue. Am ajuns sa sarbatorim 1323 de zile fara accidente, iar nivelul de curatenie si gestionarea operatiunilor noastre a crescut. Cu toate acestea, noi nu ar trebui sa ne multumim cu aceasta, deoarece siguranta este un drum lung, in care fiecare zi si fiecare actiune a noastra conteaza.

 

Astazi organizam un eveniment in localitatea noastra, pentru a reflecta importanta acestui aspect pentru toata lumea, care traieste si munceste in aceasta zona: angajati, contractanti, comunitati. Am implicat multi factori de interes pentru a organiza un eveniment distractiv, dar care are un mesaj serios spatele lui."

 

Mobilizare mondiala in jurul prioritatii nr 1 a Lafarge

In aceasta luna, evenimente similare au avut loc de asemenea in toate cele 64 de tari, in care Lafarge isi desfasoara activitatea. Pentru Lafarge, sanatatea si securitatea angajatilor si a contractantilor sai este o prioritate absoluta. La nivel mondial, Lafarge este cea mai sigura companie din sectorul sau, cu o rata de frecventa a accidentelor cu pierdere a timpului de munca de 0,76 (la un milion de ore lucrate). Drumul este inca lung, iata de ce Lafarge si-a stabilit un obiectiv simplu, dar ambitios: de a atinge "zero fatalitati si zero boli profesionale", de a avea cele mai bune inregistrari in materie de sanatate si securitate intre grupurile industriale din lume.

 

  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Media library

Aici puteti gasi ultimele noutati ale noastre, agenda evenimentelor planificate si o colectie de fotografii si video despre Lafarge Moldova.

LafargeHolcim. Cement, aggregates, Concrete.