Comunicate de presa
  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Date 31/10/2012

Lafarge Ciment Moldova a implinit patru ani de lucru fara accidente

Lafarge si-a asumat angajamentul sa-i desfasoare activitatile intr-un mod sigur si sanatos, tinzand sa atinga un nivel mondial in ce priveste performantele de sanatate si securitate. Deja lider in industria sa, Lafarge doreste a se clasa printre cele mai eficiente grupuri industriale din lume, atingand rata de „zero" accidente pe termen lung, in toate unitatile sale operationale.

Astazi uzina Lafarge din Rezina a implinit patru ani de lucru fara accidente. Aceasta inseamna 1460 de zile, in care toti angajatii si contractantii sai s-au intors la familiile lor sanatosi. Pentru a obtine un asemenea rezultat important echipa uzinei a depus o munca enorma pentru a aborda sistematic situatiile cele mai riscante si a oferi actiuni corective, deoarece constientizarea riscurilor la indeplinirea unei munci si cunoasterea modului de rezolvare a lor este cruciala pentru lucrul in siguranta.

 

Dar realizarea-cheie este implicarea personala a fiecarui angajat Lafarge in procesul de imbunatatire a conditiilor de securitate. Lunar ei realizeaza audituri in santier, in cadrul carora ei identifica potentialele riscuri (comportamente nesigure / conditii periculoase), le discuta cu responsabilii de zona si definesc actiunile corective spre a fi implementate. De exemplu, pe parcursul lunii iunie 40 % din angajati au luat parte intr-o campanie de evaluare a riscurilor, identificand fiecare cate un risc. Astfel, fiecare este incurajat sa intervina atunci, cand observa o situatie nesigura.

 

"Lafarge Ciment Moldova a implinit 4 ani de lucru fara accidente. Noi toti ne mandrim cu aceasta realizare intrucat fiecare din noi a dedicat timp si eforturi pentru a obtine un asemenea rezultat. Dar in acelasi timp aceasta este o mare responsabilitate, pentru ca nu e de loc usor si e necesara o atentie sporita. Noi dorim sa mentinem si sa continuam eforturile pentru a imbunatati conditiile de securitate in industria noastra" - a mentionat Louis de Sambucy, Director General.

 

  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Media library

Aici puteti gasi ultimele noutati ale noastre, agenda evenimentelor planificate si o colectie de fotografii si video despre Lafarge Moldova.

LafargeHolcim. Cement, aggregates, Concrete.