Comunicate de presa
  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Date 27/06/2012

Lansare parteneriat cu Universitatea Tehnica din Moldova

In corespundere cu angajamentului Grupului Lafarge pentru dezvoltare durabila, Lafarge Ciment (Moldova) SA a anuntat lansarea unui parteneriat cu Universitatea Tehnica din Moldova.

Parteneriatul, stabilit intre cele doua institutii pentru o perioada de trei ani, are drept scop identificarea comuna a unei solutii pentru elaborarea proiectelor durabile, eficiente energetic si profitabile in constructii si dezvoltarea infrastructurii.

 

In cadrul acestuia compania se angajeaza sa sustina partial sau integral actiuni, ce se inscriu in tematica definita de comun acord cu universitatea si reprezinta patru elemente de baza:
   - Prezentari pe teme de interes: tehnici pentru construcţii durabile
   - Stagii in Lafarge: pentru a invata de la echipele noastre
   - Studii tehnice de catre UTM pentru Lafarge: pentru a dezvolta noi idei privind subiecte-cheie
   - Un concurs anual de arhitectura: pentru incurajarea creativitatii.

 

La randul sau, Universitatea Tehnica din Moldova ofera un cadru de pregatire superioara a specialistilor in domeniile: inginerie, tehnologiile de prelucare, arhitectura si constructii. Universitatea isi propune sa contribuie la largirea orizontului aplicativ al studentilor / informarea cu privire la solutiile inovative si diversificarea materialelor de constrcutii in cadrul orelor de prelegeri, seminarelor si llucrului in aborator, in lucrarile si proiectele de an, proiectele de licenta si tezele de master.

 

"Impreuna putem face fata provocarilor, pe care le vom rezolva doar prin colaborare. Credem ca putem raspunde acestor provocari prin dezvoltarea de oameni, inovatie si propunerea de solutii locale. As vrea ca acest lucru sa se dovedeasca a fi de succes in urmatorii 3 ani! Si as dori ca in 2015 sa putem vedea primele rezultate ale acestei initiative." - a mentionat Louis de Sambucy, director General al Lafarge Ciment (Moldova).

  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Media library

Aici puteti gasi ultimele noutati ale noastre, agenda evenimentelor planificate si o colectie de fotografii si video despre Lafarge Moldova.

LafargeHolcim. Cement, aggregates, Concrete.