Comunicate de presa
  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Date 08/05/2012

Lafarge investeste in echipament de ultima generatie pentru o mai buna protectie a mediului ambiant la uzina sa din Rezina

La 8 mai Lafarge Ciment (Moldova) SA a anuntat oficial punerea in functiune unui analizor de gaze - un echipament de ultima generatie, menit sa contribuie la imbunatatirea performantelor sale industriale si de mediu. Analizorul de gaze este un sistem de masurare si monitorizare on-line a emisiilor evacuate de la cosul principal, fapt ce va permite un control mai eficient asupra acestora.

Protectia mediului si conservarea resurselor naturale reprezinta componente cheie ale angajamentului Lafarge pentru dezvoltarea durabila. Standardele stricte Lafarge cu privire la mediu se aplica in cele 64 de tari ale lumii, in care Grupul este prezent.

 

Purtand grija si respect fata de mediul ambiant si comunitatile invecinate, Lafarge Ciment (Moldova) SA implementeaza in permanenta proiecte de imbunatatire a performantelor de mediu:
   - stropirea sistematica a drumurilor din uzina si localitate din 2004

   - constructia statiei de purificare a apelor reziduale 2006

   - instalarea postului automat de control a calitatii aerului atmosferic din localitate 2008
   - desprafuirea punctelor de transfer a materialelor 2011
   - crearea spatiilor verzi in uzina si in jurul ei 2011-2013
   - instalarea unui nou sistem de desprafuire la silozurile de ciment 2012
   - instalarea analizorului de gaze la cosul principal 2012
   - instalarea unui sistem performant de filtrare la cosul principal 2012-2013

 

„Aceasta investitie constituie inca un pas intreprins de Lafarge Ciment (Moldova) SA pentru a demonstra, ca putem combina performanta superioara industriala cu grija fata de mediul ambiant, mentinand un dialog constructiv cu comunitatile. Ambitia noastra pentru uzina de ciment din Rezina este de a atinge cele mai inalte standarde industriale si de mediu, punand in aplicare cele mai bune practici recunoscute la nivel international." - a mentionat Louis de Sambucy, Director General al Lafarge Ciment (Moldova) SA.

 

  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Media library

Aici puteti gasi ultimele noutati ale noastre, agenda evenimentelor planificate si o colectie de fotografii si video despre Lafarge Moldova.

LafargeHolcim. Cement, aggregates, Concrete.