Comunicate de presa
  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Date 12/03/2012

In 2012 Lafarge Moldova este membru al Clubului Lafarge de Excelenta in Sanatate si Securitate pentru al 3-lea an consecutiv

Pentru Lafarge, securitatea angajatilor şi subcontractantilor sai este o prioritate absoluta. Ca sa incurajeze unitatile operationale sa adopte cele mai bune practici deja dezvoltate in alte companii din Grup, Lafarge a creat „Clubul de Excelenta in Sanatate si Securitate" pentru a recompensa performanta in cele mai bune unitati operationale in baza unor criterii foarte stricte.  

Lafarge Ciment (Moldova) SA s-a alaturat Clubului in 2010 si de atunci este nominalizata in fiecare an. Aceasta e o provocare foarte serioasa si compania se straduie sa mentina eforturile de imbunatatire a conditiilor de Sanatate si Securitate. Ambitia Lafarge Ciment (Moldova) SA este de a deveni un membru durabil al Clubului Lafarge de Excelenta in Sanatate si Securitate.


Uzina Lafarge din Rezina a inceput anul 2012 atingand mai mult de 1240 de zile fara accidente. Pe parcursul ultimilor ani au fost implementate mai bine de 12 standarde de securitate ridicand bara pentru modul in care activitatile industriale sunt performate in situatii critice cum ar fi "lucrul la inaltime", "izolarea energiilor", "spatii inchise", etc. Echipa SSM (Sanatate si securitate in munca) din uzina Lafarge a depus o munca enorma pentru a aborda sistematic situatiile cele mai riscante (cateva mii de diverse analize) si a oferi actiuni corective, precum si investitii atunci cand este necesar. Si, probabil, cel mai important lucru, compania si-a angajat toti colaboratorii sai sa se gandeasca personal cum ei, prin propriul comportament, pot imbunatati conditiile de securitate din uzina pentru toti.

 

"In primul rand, trebuie sa ne mandrim cu aceasta realizare, deoarece nu este de loc simplu si pentru ca aceasta cere o atentie completa. Fiecare din noi trebuie sa fie multumit de acest rezultat pentru ca a dedicat timp si eforturi ca sa-l obtinem. Intr-al doilea rand, nu trebuie sa uitam, ca securitatea este cerinta de baza intr-un mediu industrial. In final, aceasta preocupare este marca profesionalismului nostru si cheia succesului pe termen lung. Tinta noastra pentru 2012 este de a extinde aceasta actiune asupra transportarii materialelor de constructii in Moldova, care este foarte perfectibila" - a mentionat Louis de Sambucy, Director General.

  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Media library

Aici puteti gasi ultimele noutati ale noastre, agenda evenimentelor planificate si o colectie de fotografii si video despre Lafarge Moldova.

LafargeHolcim. Cement, aggregates, Concrete.