Comunicate de presa
  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Date 19/05/2011

Lafarge Ciment (Moldova) SA raporteaza despre activitatea sa in 2010

La 18 mai 2011, în cadrul Adunarii Generale a Actionarilor, Comitetul Executiv al Unitatii Operationale (UO) a prezentat rezultatele activitatii companiei in anul 2010.

In 2010, in conditii de operare dificile, Lafarge Ciment (Moldova) SA a inregistrat unele imbunatatiri fata de 2009. Cea mai importanta realizare este atingerea a 931 de zile fara ca cineva sa fie ranit, demonstrind angajamentul UO fata de sanatate si securitate.

 

In plan comercial, conditiile de piata au ramas dificile. Cu toate acestea, procesul de rebranding si lansarea gamei de produse noi (CEMPLAST, CEMFORT şi CEMFORT EXTRA) a fost un succes, care a mobilizat toate echipele. In plan industrial, au fost inregistrate imbunatatiri de performanta si fiabilitate a echipamentelor cheie, ce demonstreaza o crestere a maiestriei si costurile au fost reduse. Cu sprijinul sau responsabil pentru a ajuta pe cei afectati de inundatii sau in timpul aniversarii a 25 de ani de activitate, compania a fost recunoscuta ca un actor cheie, care contribuie la viata economica a Republicii Moldova.

 

Rezultate principale ale anului 2010:

     - vinzari                                    -512 mln MDL
     - rezultate operationale        -34,3 mln MDL
     - plati la buget                        -56,1 mln MDL
     - sponsorizari                         -3,6 mln MDL

 

Directorul General al Lafarge Ciment (Moldova) SA, Louis de Sambucy, a mentionat: "Se poate vedea clar, ca pentru Lafarge Ciment (Moldova) SA, 2010 a fost un an de recuperare. In 2011, ne asteptam ca conditiile de piata sa continue a fi dificile, chiar daca unele proiecte de infrastructura ar putea aduce un oarecare dinamism. Vedem deja o crestere semnificativa a preturilor la electricitate si combustibilii fosili, care pot avea un impact considerabil asupra costurilor noastre. Capacitatea noastra de a implementa solutii noi (combustibili alternativi, tarife de noapte si zi pentru energia electrica, si ciment pentru proiectele de drumuri), impreuna cu relatiile cu autoritatile si partenerii nostri de afaceri va fi cruciala pentru consolidarea prezentei noastre industriale in Republica Moldova."

 

"Pentru anul 2011, Lafarge Ciment (Moldova) SA va continua sa-si mobilizeze echipa in jurul prioritatilor sale cheie. Vom avea ca scop si un al treilea an de lucru fara accidente. Aceasta va cere atentia fiecaruia zi de zi si acest fapt trebuie sa fie vizibil în curatenia zonelor noastre de lucru.

 

In al doilea rand, noi vom imbunatati abilitatea noastra de a servi clientii nostri (de la serviciul clienti pina la vinzari si calitate) si vom promova noua gama de produse la un numar mai mare de clienti si utilizatori finali. Cu proiectul nostru de performanta noi vom creste performanta si fiabilitatea operatiunilor noastre si, prin urmare, vom reduce costurile noastre.

 

In final, proiectele noastre de dezvoltare (produse noi pentru drumuri, utilizarea resurselor alternative de energie si locuinţe la preturi accesibile) ne vor ajuta sa pregatim viitorul pentru Lafarge Ciment (Moldova) SA." - a mai mentionat Louis de Sambucy, Director General.

  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Media library

Aici puteti gasi ultimele noutati ale noastre, agenda evenimentelor planificate si o colectie de fotografii si video despre Lafarge Moldova.

LafargeHolcim. Cement, aggregates, Concrete.