Proiecte noi
  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark
Centrul Incercari Betoane

Este un centru de testare independent al companiei Lafarge in Moldova, care ofera posibilitatea de a studia aprofundat caracteristicile materialelor utilizate in constructii.

 

 

 

Centrul de Incercări Betoane (CIB) Lafarge Ciment (Moldova) S.A. dispune de dotari tehnice performante si o echipa cu experienta

 in stabilirea compozitiei betoanelor si elaborare de noi recete pentru betoane. In prezent  CIB satisface cerintele

SM SR EN ISO/CEI 17025: 2006,  care permite o abordare individuala pentru fiecare client.

 

Serviciile oferite de Centrul Incercari Betoane pentru companiile de constructii, companiile producatoare de beton si mortar, si producatorii de prefabricate de beton, sunt urmatoarele:

 

Testarea rezistentei la compresiune a betonului prin mostre de control de tip cub

Testarea rezistentei la  incovoiere a betonului prin mostre de control de tip prisma

Testarea modulului  de elasticitate a betonului pe mostre  tip cilindr

Testarea betonului  la inghet - dezghet  prin toate cele 3 metode prevazute de standardul in vigoare pe teritoriul Rep. Moldova GOST 10060.0÷2-95, in special prin metoda III care este o metoda accelerata.

Testarea impermeabilitatii betoanelor atit conform GOST 12730.5-84 cit si conform SM SR EN 12390-8:2011

Testarea betoanelor la absorbtie de apa

Stabilirea/Optimizarea recetelor de betoane

Asistenta tehnica a producatorilor de betoane

Scopuri:

- deservirea pietei din Republica Moldova

- suport pentru clientii Lafrage Ciment Moldova pe parte de aplicatii in special la pregatirea retetelor de beton si optimizarea acestora

- controlul  calitatii produselor Lafarge pentru a raspunde  eficient nevoilor pietei de constructii.

 

Centrul de incercari betoane Lafarge Ciment (Moldova) S.A.si-a început activitatea in domeniul Incercarilor fizico-mecanice a betoanelor in septembrie 2011.La 23 iulie 2012 a obtinut certificatul de acreditare cu nr. SNA MD CAECP LI 01 236, In prezent activeaza in baza cerificatului de acreditare Nr LI 066.

  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Cercetare si Dezvoltare

Producerea produselor de calitate inalta si dezvoltarea produselor inovatoare in stricta conformitate cu cerintele standardelor de calitate nationale si ale Grupului Lafarge, este o prioritate importanta pentru Lafarge Ciment Moldova (LCM).

 

Astfel, toate produsele sunt testate in conformitate cu standardul national GOST si in conformitate cu Standardul European pentru ciment. LCM imbunatateste continuu procesul de productie, avind grija cu privire la conservarea resurselor naturale si a emisiilor de CO2, utilizind materii prime si combustibili alternativi.

LafargeHolcim. Cement, aggregates, Concrete.