Ciment
  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark
Totul despre ciment

Cimentul este unul dintre cele mai vechi materiale de constructii din lume

Aici puteti afla mai multe despre procesul de productie a cimentului, precum si veti putea gasi informatii referitoare la cimenturile produse la Lafarge Ciment (Moldova) SA.

Istorie

Cimentul reprezinta principalul liant pentru fabricatia de betoane, mortare si constructii.

Liantii au fost folositi de egiptenii si romanii antici, in timp ce cimentul modern a fost brevetat la inceputul secolului 19. Astazi, datorita inovatiei si cercetarilor continue, in special, expertilor din cadrul Grupului Lafarge, cimentul a devenit un produs foarte avansat.

Procesul de fabricatie/productie

Desi cimentul reprezinta unul dintre cele mai vechi materiale de constructii, procesul sau de fabricatie ramine destul de complicat si cu timpul devine mai avansat. Domeniul de aplicare este foarte larg: de la cimenturi uzuale pina la cimenturi cu destinatie speciala.

  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Combaterea schimbarilor climatice

Alternate text:

Dezvoltarea durabila

Procesul de fabricare a cimentului genereaza emisii de CO2 (alti factori care contribuie la emisiile de CO2 sunt generarea de electricitate, transporturile, cladirile ...).

 

Lafarge a fost prima companie de materiale de constructii care s-a angajat sa isi reduca emisiile de CO2, inca din 2000, in cadrul parteneriatului sau cu World Wildlife Fund (WWF).

LafargeHolcim. Cement, aggregates, Concrete.