Despre noi
  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark
Lafarge in Moldova

Membru al Grupului LafargeHolcim, Lafarge Moldova este lider pe piata cimentului din tara. Compania aduce pe piata cimenturi inovative si diferentiate (CEMPLAST, CEMFORT, CEMFORT EXTRA si lianti hidraulici pentru proiectele de infrastructura a drumurilor) si o gama larga de solutii si servicii pentru clientii sai din industria constructiilor.

 

Lafarge Moldova si-a asumat un angajament fata de dezvoltarea durabila, sustinand conservarea resurselor naturale si protectia mediului ambiant.

Istorie

Istoria uzinei de ciment de la Rezina poate fi divizata in trei perioade distincte.

 

   1. Pusa in functiune acum 25 de ani, uzina de ciment de la Rezina a produs primul ciment la 30 decembrie 1985.


   2. In 1991, ca urmare a crizei economice din tara, productia de ciment a scazut semnificativ si pentru a supravietui uzina necesita noi investitii.

 

   3. La 11 mai 1999, pachetul de control de actiuni a fost achizitionat de catre Grupul Lafarge si ca urmare s-a simtit o crestere intensiva a capacitatii de producere, uzina beneficiind in ultimii ani de un amplu program de modernizare in valoare de aproximativ 50 mln euro.

 

Orientare catre client

Strategia de marketing a companiei este de a fi mai aproape de consumatorul final, oferindu-i cea mai buna solutie pentru aplicatiile cautate in corespundere cu asteptarile sale. Avand un angajament puternic fata de clientii sai, Lafarge doreste ca produsele sale sa se diferentieze prin calitatea si performanta lor generala. Astfel, compania a stabilit un proces regulat de dialog cu clientii sai si si-a intensificat eforturile spre crearea de noi solutii si servicii, adaptate la nevoile acestora.

 

Drept recunoastere a angajamentului sau fata de clienti, Lafarge Ciment Moldova a castigat primul sau Mercuriu de Aur in cadrul concursului national pentru marca comerciala a anului 2009 si pe al doilea in 2010, iar in editia anului 2011 - Medalia de Aur a concursului.

 

Fiind un membru responsabil al comunitatii, in sinul careia isi duce activitatea, Lafarge se implica activ in programele sociale pentru comunitatea din Republica Moldova. Astfel in 2011 compania a contribuit la realizarea de proiecte sociale, cum ar fi sprijinul pentru orfani si scolile din comunitatile locale in suma de 3 mln lei.

Cimenturi performante

In 2010 Lafarge Ciment (Moldova) SA a lansat o serie noua de cimenturi, aliniate la standardele europene de calitate. Produsele CEMPLAST, CEMFORT si CEMFORT EXTRA reprezinta o inovatie pentru piata Republici Moldova, ce are ca scop beneficiul utilizatorului final, in ce priveste usurinta alegerii si a lucrului. Pe linga acest fapt, in conformitate cu angajamentul Grupului, formula noilor produse permite reducerea emisiilor CO2.

  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Proiecte

Produse la baza proiectelor din arhitectura

 

Proprietatile inovative ale seriei de produse Lafarge stimuleaza creativitatea arhitecturala.

Cladirile rezidentiale, puntile, podurile rutiere, aeroporturile, garile feroviare: descoperiti exemple de proiecte unde se utilizeaza produsele noastre.

LafargeHolcim. Cement, aggregates, Concrete.