Ajutor
  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark
Cautare

Motor de cautare simpla

Motorul de cautare din partea superioara a ecranului va permite sa cautati, in orice moment, un anumit continut:

    - introduceti unul sau mai multe cuvinte cheie (o expresie sau un cuvant care descrie ce cautati) in campul destinat cautarii
    - apasati „OK" si porniti cautarea
   - se va afisa o pagina cu rezultatele gasite, cu o lista de link-uri. Acestea corespund subiectului cautarii si sunt afisate in functie de relevanta, cel mai relevant fiind afisat in capul listei
    - click pe un link pentru a accesa o pagina sau un fisier care contine cuvantul / cuvintele cautate.

 

Motor de cautare avasata

Puteti face o cautare avansata dupa 1 sau mai multe cuvinte, in toate paginile si fisierele de pe site, dar si pe website-urile celor 4 Divizii Lafarge.

Cautarea avansata va permite ajustarea cautarii, restrangand sau extinzand aria de cautare.

 

- Click pe link-ul „Cautare avansata" din partea superioara a ecranului.

- introduceti unul sau mai multe cuvinte cheie (o expresie sau un cuvant care descrie ce cautati) in campul destinat cautarii.

Puteti ajusta cautarea:

- selectand sectiunile din site-ul Lafarge, care va intereseaza

- si/sau selectand site-urile Diviziilor din Grup, pe care le cautati (doar in franceza)

- si/sau selectand limba (franceza si/sau engleza) site-urilor unde doriti sa cautati,

- cautand doar informatiile intr-un anumit format(P.D.F., W.M.V., etc.).

- Click pe „trimitere", pentru a lansa cautarea.

- Va aparea o pagina cu o lista a rezultatelor. Acestea corespund subiectului cautarii si sunt afisate in functie de relevanta, cel mai relevant fiind afisat in capul listei,

- Click pe un link pentru a accesa o pagina sau un fisier care contine cuvantul/ cuvintele cautate.

 

Sfaturi pentru o mai buna cautare avansata:

- Cuvintele cheie sunt esentiale pentru succesul cautarii. De obicei este bine sa folositi mai mult de 1 cuvant: cu cat cautarea este mai exacta, cu atat sunt mai mari sansele ca si rezultatele acesteia sa fie exacte. De exemplu, daca va intereseaza informatii despre producerea cimentului, ar fi bine sa scrieti „productie ciment", si nu doar „ciment".

- Daca in campul de cautare veti introduce mai multe cuvinte cheie, motorul va afisa paginile care contin toate cuvintele cheie in partea de sus a listei, apoi pe cele cu din ce in ce mai putin cuvinte, in ordine descrescatoare. Nu uitati ca si ordinea in care introduceti cuvintele cheie poate influenta rezultatele.

- Daca tastati „SI" intre 2 cuvinte cheie, sau pentru a lega mai multe secvente, vor fi afisate doar acele pagini care contin toate cuvintele cheie.

- Motorul de cautare nu tine cont de cuvintele comune ca „the" sau „of", de anumite numere si litere specifice. Acestea tind sa ingreuneze procesul de cautare, fara a imbunatati, insa, rezultatele cautarii.

- Puteti cauta o anumita expresie punand-o intre ghilimele („"). Acest tip de cautare (de exemplu, „fiabilitatea cuptoarelor de ciment") tine cont de toate cuvintele introduse.

- Campul de cautare nu tine cont de formatul caracterelor. Veti obtine aceleasi rezultate, indiferent ca scrieti "Bruno Lafont", "BRUNO LAFONT" or "bruno lafont".

- Daca un cuvant comun este esential pentru a obtine rezultatele dorite, va puteti asigura ca se va tine cont de el adaugand simbolul „+". Inainte de semnul „+" va trebui sa lasati spatiu, dar nu si dupa acesta. De exemplu, "Lafarge +cement" si nu "Lafarge + cement".

- Daca un cuvant cheie are mai multe intelesuri (de exemplu, „aditivi", in contextul „aditivilor pentru ciment"), puteti limita cautarea adaugand semnul „-„ in fata fiecarui cuvant care ar trebui exclus din cautare. Inainte de semnul „-" va trebui sa lasati spatiu, dar nu si dupa acesta.

Motorul de cautare al fisierelor

Puteti cauta continutul materialelor pentru media, publicatiilor, fisierelor video sau vizuale (P.D.F., W.M.V. etc.) pe mai multe pagini, mai ales sectiunile pentru Mass-media si Actionari. Urmati pasii de mai jos:

 

- alegeti anul publicarii

- si/sau alegeti o tema (actionari, dezvoltare durabila, etc)

- si/sau alegeti tipul fisierului (visual, video, etc)

- click pe butonul „Trimitere", pentru a lansa cautarea,

- se va afisa o pagina de rezultate, cu link-urile relevante,

- click pe link-uri pentru a accesa fisierul dorit.

  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Stai conectat

Primeste informatia de la Lafarge in timp real cu conexiunile noastre R.S.S!

LafargeHolcim. Cement, aggregates, Concrete.